SKIPM lagbild

Skidutmaningen

Vilken kamp och vilken glädje!

25 januari, 2017

Nu börjar vi landa efter helgens fantastiska upplevelse på världscuparenan Lassalyckan. Ulricehamn bjöd verkligen upp till fest och det känns fantastiskt att vi alla fick vara en del av den. Hur kan det bli annat än succé när stadion värms upp av sådana fantastiska atleter och hejarklacker som deltagarna i World Cup Ulricehamns Företagsstafett.

Läs mer

Ett sista ess i rockärmen

20 januari, 2017

Nu är det äntligen dags för helgens höjdpunkt, World Cup Ulricehamns Företagsstafett presented by IPM Ulricehamn. För oss vanliga dödliga är Lassalyckan stängd för träning så nu kan vi avslöja det sista esset i rockärmen hos vårt eget lag SKIPM Ulricehamn.

Läs mer

Har du koll på skidvallan?

18 januari, 2017

Rätt fäste och glid är en del av framgångsreceptet i skidspåren. För dig som inte åker så många gånger per säsong är vallningsfria skidor ett bra alternativt så att du istället kan lägga tid och fokus på tekniken. Men för dig som vill valla själv finns det en djungel av alternativ att välja bland. Vi ger dig en snabb guidning.

Ämnen: World Cup Ulricehamn

Läs mer

Efter skidtävling kommer After Ski

16 januari, 2017

Alla som någon gång varit på skidsemester vet att after skin är (minst) lika viktig som själva skidåkningen. För oss på IPM Ulricehamn var därför en väsentlig del av uppladdningen för företagsstafetten att komma i rätt stämning. Under årets julfest med after ski-tema hann vi samla på oss en rad lärdomar att tänka på till helgen – här kan du ta del av våra bästa tips.

Ämnen: World Cup Ulricehamn

Läs mer

Ut i spåren, nu är det finputsning som gäller!

12 januari, 2017

Med en dryg vecka kvar till företagsstafetten gav vi oss ut i spåren på Lassalyckan för finputsning av tekniken. I ett ihärdigt snöfall visade laget på god form, och även hejarklacken fick värma upp rösterna. Vi ser mycket fram emot att möta regionens näringsliv i skidspåren nästa fredag!

Ämnen: World Cup Ulricehamn

Läs mer

Rätt klädsel: Vilken skidtyp är du?

10 januari, 2017

För att lyckas i skidspåren är det viktig med rätt klädsel, men då syftar vi inte främst på funktion utan givetvis på stil. För att nå rätt känsla och självförtroende är rätt outfit viktigt även i dessa sammanhang, och vi har därför tagit hjälp av vårt eget skidlag för att du ska hitta stilen som passar dig. Varje skidtyp är kopplad till någon av lagmedlemmarna ovan. Vilken skidtyp är du?

Ämnen: World Cup Ulricehamn

Läs mer

Styrkepasset som tog knäcken på (nästan) alla

8 januari, 2017

En stekhet dag i augusti, efter en semester med alldeles för många lata dagar, stod det klart att det skulle krävas SVETT för att komma i startvästen. Därför satte arbetet igång igen med att förbättra fysiken. Dags för styrketräning!

Ämnen: World Cup Ulricehamn

Läs mer

Visualisera din prestation och bygg laganda

5 januari, 2017

Under sommaren i fjol spikades vilka på IPM Ulricehamn som antog skidutmaningen. Ett lag på fyra starka medlemmar trädde fram, stolt men ändå med en viss nervositet. För att dämpa denna antydan till osäkerhet ville vi därför hjälpa våra representanter att förbereda sig mentalt och kunna visualisera sin prestation och omgivning. Det gjordes på Lassalyckan.

Ämnen: World Cup Ulricehamn

Läs mer

Uppladdning i spåren på Lassalyckan

4 januari, 2017

Man behöver inte vara proffs för att delta i företagsstafett, men att någon gång ha stått på ett par skidor kan vara en fördel. Med dessa förutsättningar intog vi på IPM Ulricehamn i mars i fjol skidspåren på Lassalyckan, med vår egen skidfantast och teknikexpert Jesper Fritzson som coach.

Ämnen: World Cup Ulricehamn

Läs mer

15 lag har antagit utmaningen hittills

22 december, 2016

Det har gått knappt två veckor sedan vi utmanade alla företag i regionen på stafett i världscupspåret fredag den 20 januari. Redan nu har 15 lag anmält sig och snacket från dem vi möter om dagarna tyder på att många fler lurar i vassen. Så innan du tar julledigt och påbörja kolhydratsuppladdningen är det lika bra att du anmäler ditt lag här.

Först ut att anta utmaningen var Viskan Ebusiness och Ulricehamns Tidning tätt följda av Ulricehamns Sparbank som bättrar på oddsen genom att ställa två lag på startlinjen. SEB var också snabba att anmäla sig vilket bäddar för en uppgörelse i den lokala finansbranschen så här hänger en till utmaning i luften för deras branschkollegor som ännu inte visat korten. Även Hökerum Bygg har bäddat för intern konkurrens med två egna lag. Veidekke är nästa byggare men här finns verkligen utrymme för att få till ännu en branschuppgörelse med fler lag. Sen vet vi inte heller om det blir ett helsvenskt lag från den norska byggaren eller om detta kanske till och med kan utvecklas till en landskamp på Lassalyckan redan under fredagen. Grunda är första bolag ut inom B&B Tools men här räknar vi med fler lag från huset på Karlsnäs, dessutom kanske potential att bidra till landskampsstämningen. Från samma område mönstrar dock Jobro hela tre lag, det ryktas dessutom att de tagit fram en speciell trutvalla för tillfället. Industritele och Hållanders Sågverk har också dom vågat trycka på anmälningsknappen och börjat uppladdningen.

Läs mer