Magnus Arvidsson på IPM Ulricehamn läser

Jag vill ändå inte gå på Kent

Sonja Larsson, 24 mars, 2016

Jag skulle inte påstå att jag gillar Kent särskilt mycket. Egentligen inte alls. Men jag gillar konserter och jag gillar saker med begränsad upplaga. Hur det än må vara så lockades jag av att försöka få tag i biljetter till en av Kents konserter i höst. 

Ämnen: Användarupplevelse (UX), Design & Innovation

Läs mer

Känslomänniskor är vi allihopa

Sonja Larsson, 23 mars, 2016

Vi människor styrs av våra känslor kanske i högre grad än de flesta tror. Hela 95-99 procent av våra köp tros styras av våra känslor, vilket inte lämnar något större utrymme till logiskt resonemang. Något som visat sig ha stor påverkan på människors känslor och associationer till ett företag är valet av färg. Men hur vet du vilken färg som passar till just ditt företag?

Ämnen: Insikt & Strategi, Användarupplevelse (UX), Design & Innovation, Nedladdningsbara resurser

Läs mer

Funkar din sajt?

Sonja Larsson, 15 mars, 2016

Det är inte alltid lätt att veta om den egna sajten fungerar eller inte. Har man dessutom ingen eller dålig kontakt med sina användare är det nästintill omöjligt. 

Ämnen: Insikt & Strategi, Användarupplevelse (UX), Praktiska tips, En digital affär, Nedladdningsbara resurser

Läs mer

Dags att begrava myten om stjärnsäljaren

Magnus Arvidsson, 4 mars, 2016

”Svenska säljkårer ligger fem år efter”, proklamerade Veckans Affärer (med god hjälp från Apsis) syrligt veckorna innan jul. Och jo, nog finns det allt fog för det påståendet. Men det går åtminstone att ordna med lite investeringar i modern teknik och digitala muskler. Svenska säljkårer har större problem än så.

Ämnen: Sälj, Mätbar marknadsföring, Inbound marketing

Läs mer

Klicka eller scrolla?

Sonja Larsson, 4 mars, 2016

Idag använder sig många nya sajter av långa sidor där användaren scrollar fram innehållet. Tidigare ansågs det att allt innehåll skulle få plats ovanför viket*. Det medförde att man skapade korta sidor och djupa menystrukturer som krävde klick från användarna. Förhållningssättet kom ur systemtänket men ärvdes sedan vidare till webben och blev mer eller mindre standard. 

Ämnen: Användarupplevelse (UX), Design & Innovation, En digital affär

Läs mer

Bra kundupplevelser skapas inte i isolerade projekt

Sonja Larsson, 4 mars, 2016

För många företag är sajten ett av de viktigaste verktygen för att nå ut till kunderna. Men det avspeglas inte alltid i hur mycket tid och resurser som läggs på att planera och bygga sajten.

Ämnen: Praktiska tips, En digital affär, Organisationsutveckling

Läs mer