Magnus Arvidsson på IPM Ulricehamn läser

Välj rätt färg – få nöjdare kunder

Sonja Larsson, 30 augusti, 2016

Varför använder snabbmatsrestauranger i hög grad rött medan sociala medier använder blått? Varför har en restaurang gul inredning medan en annan har grön? Företags val av färger kanske inte är något vi alltid reflekterar över, men faktum är att det är få färgval som görs omedvetet. Olika färger triggar nämligen olika känslor hos oss människor, och just känslor tros styra mellan 95 och 99 procent av våra köp.

Ämnen: Användarupplevelse (UX), Praktiska tips, Design & Innovation, Nedladdningsbara resurser

Läs mer

Hållbarhet – ska det vara något?

Marcus Bergman, 22 augusti, 2016

Känner du en gäspningens vind fylla gomseglet när du hör ordet ”hållbarhet”? Kasta loss, säger vi. För i det stora ordet hållbarhet finns massa nyttigt att hämta om du vill bygga ett framgångsrikt varumärke och sälja mer – idag och i framtiden och med bibehållen förmåga att se dig i spegeln.  

Ämnen: Insikt & Strategi, Hållbar utveckling

Läs mer

En välbehövlig motreaktion mot Instagramperfektionismen

Elin Ternander, 18 augusti, 2016

För ett par veckor sedan lanserade Instagram sin nya funktion Instagram Stories, där du likt Snapchats My Story laddar upp bilder eller klipp som ligger kvar i 24 timmar för att sedan försvinna. Likt Snapchat kan du också addera filter och text i bilden. Rejäla kopieringsvibbar må så vara, men för Instagram kanske ändå ett nödvändigt steg för att hänga med i en snabbt växande trend, som faktiskt ser ut att kunna bli mycket mer än så.

Ämnen: Sociala medier, En digital affär

Läs mer

Finns ingen anledning att inte tänka mobilt

Sonja Larsson, 12 augusti, 2016

Sedan cirka ett år tillbaka har Google bestraffat sajter som inte är mobilvänliga, dvs sajter som inte är anpassade för mobila enheter. I grova drag så låter Google dessa sajter få lägre ranking och de hamnar därför längre ner i sökningar. Detta är inte riktigt så drastiskt som det låter – mobilanvändningen har nämligen en mycket större betydelse idag än vad många av oss känner till.

Ämnen: Användarupplevelse (UX), Design & Innovation, En digital affär

Läs mer

Färgers betydelse varierar världen över

Sonja Larsson, 5 augusti, 2016

Många av våra kunder är aktiva på olika typer av marknader världen över. Det finns många fällor att gå i. En av dem är fel färgsättning. På vår sajt har vi ett nerladdningsbart white paper med en sammanställning över hur man bör använda färg att förstärka sitt budskap utifrån västerländsk marknad. Men då du är verksam i andra delar av världen är det viktigt att du ser till färgernas betydelse på just den marknaden. Det är nämligen lätt hänt att man tänker fel. Ett av de mest tydliga exemplen är färgen röd. I västvärlden betyder rött fara eller stopp, medan det i Kina betyder gädje. 

Ämnen: Användarupplevelse (UX), Design & Innovation

Läs mer