Magnus Arvidsson på IPM Ulricehamn läser

Hållbarhetsredovisning – kostnad eller klok investering?

Marcus Bergman, 26 oktober, 2016

Den 26 oktober 2016 beslutade riksdagen om lagen om hållbarhetsredovisning, som innebär att det under 2017 blir obligatoriskt för större företag att publicera sina hållbarhetsresultat i rapportform. Ytterligare en pålaga på företagens axlar, eller något som fler borde anamma? 

Ämnen: Hållbar utveckling

Läs mer

6 skäl till att välja inbound marketing

Jesper Fritzson, 26 oktober, 2016

Sluta jaga kunder, låt dem istället komma till dig. Så kan Inbound marketing kort sammanfattas – marknadsföringsverktyget med fokus på att öka din försäljning och skapa affärsnytta. En mängd fördelar finns med denna metod och här sammanfattar vi några av de viktigaste orsakerna till varför du borde jobba med inbound marketing.

Ämnen: Mätbar marknadsföring

Läs mer

Lönsamhet och hållbarhet, går det ihop?

Marcus Bergman, 25 oktober, 2016

Förr pratade företag om antingen hållbarhet eller lönsamhet. Nu talar man om både hållbarhet och lönsamhet. Men hur ser det ut imorgon? Vår uppfattning är att framtidens lönsamhet ligger i hållbar utveckling – här finns behov och här drivs innovationsprocesser. 

Ämnen: Hållbar utveckling

Läs mer

Jobbar du i flera olika kanaler? Då ska du använda ett korrekt utformat PIM!

Michael Claesson, 25 oktober, 2016

Digitaliseringen må innebära en hel del nya utmaningar för dig som företagare, men rätt använd för den även med sig många fördelar. Att existera både digitalt och analogt innebär att du numera behöver ha system anpassade för multikanalspublicering – och då är ett av kraven väl utformad produktinformation. Det har vår kund Swedteam erfarenhet av.

Ämnen: En digital affär

Läs mer

Bli mer lönsam med varumärkesfokusering

Magnus Arvidsson, 25 oktober, 2016

Varumärkesfokusering gör företag nästan dubbel så lönsamma. Det visar undersökningen Brand Orientation Index, gjord av varumärkeskonsulterna och forskarna Johan Gromark och Frans Melin. Vi lever i en tid där köpbeteenden allt mer grundas i känslor och associationer för ett visst företag och dess varumärke. När konkurrenterna blir fler och det är lätt för kunden att hitta alternativa leverantörer blir prispressen också större. Då är det istället varumärket, ditt mervärde och din expertis som kan göra dig konkurrenskraftig och unik. Genom att fokusera på dessa mjuka värden istället för på pris särskiljer du dig från lågprisaktörer utan samma mervärde och gör därmed dessa till icke-konkurrenter.

Ämnen: Starkare varumärke

Läs mer

Hållbarhet = konkurrenskraft

Marcus Bergman, 7 oktober, 2016

Att hållbarhet kan göra dig konkurrenskraftig stod klart när vår strateg/senior copywriter/hållbarhetsexpert Marcus Bergman var på plats i Berlin för en konferens om hållbar textil. Direkt från Berlin delar Marcus med sig av sin trendspaning:

Ämnen: Hållbar utveckling

Läs mer