Magnus Arvidsson på IPM Ulricehamn läser

Få eller flera valmöjligheter – vilket genererar flest köp?

Sonja Larsson, 28 april, 2016

Det är inget nytt att potentiella kunder hoppar av mitt i köpflödet och inte slutför sin order. Att man inom näthandeln tänker på konverteringsgraden är inget nytt, men det är heller inte alltid i fokus. Särskilt inte när det kommer till det egna sortimentet och hur man presenterar det för den potentiella kunden. 

Ämnen: Användarupplevelse (UX), Praktiska tips, Design & Innovation

Läs mer

Microcase: Bonusfesten

Nadja Frisk, 21 april, 2016

I veckan gick starskottet för den fjärde Bonusfesten på Ulricehamns sparbank – en slags återbäring kunderna får när bankens resultat har varit särskilt bra.

Ämnen: Case

Läs mer

Konsten att lyssna till dina kunder

Sonja Larsson, 15 april, 2016

Kunder har all möjlighet att välja och vraka på nätet bland olika tjänster och produkter. För att du ska lyckas sticka ut och få kunderna att välja dig är det viktigt att involvera dem tidigt. Målet är att skapa något som dina kunder älskar. 

Ämnen: Effektkartläggning, Insikt & Strategi, Användarupplevelse (UX), Praktiska tips, Nedladdningsbara resurser

Läs mer

Gigant: Förändringsarbete för morgondagens industriarbetsplats

Catharina Nord, 15 april, 2016

Hos våra vänner på Gigant har det alltid funnits en stor kompetens kring hur man skapar bättre industriarbetsplatser. I över 20 år har företaget hjälpt sina kunder med allt från arbetsbord till lyftverktyg och rätt belysning, men Gigant kan egentligen mycket mer än så. De senaste två åren har företaget genomgått stora förändringar. Gigant har justerat sin vision och affärsidé och byggt om sin erbjudandestruktur. Förutom att paketera sitt erbjudande på ett annorlunda vis har de också ändrat inriktning, från att enbart ha jobbat mot återförsäljare till att numera också rikta sig direkt till användarna.

Ämnen: Insikt & Strategi, Case, Organisationsutveckling

Läs mer

Mer utbildning löser inget. Och varför rationalitet slår högt IQ.

Magnus Arvidsson, 8 april, 2016

Man kan ju inte låta bli att fundera på vad Charles Darwin hade tyckt om vår tid. Skulle han ha trivts? Reviderat sina teorier? Fram till sin död framhöll han att hans upptäckter inte var kompletta eller ens felfria, men väl ett frö att vidareutveckla för framtidens vetenskapliga studier. Han var dessutom religiös, eller i alla fall agnostiker. Rätt fascinerande med tanke på hans betydelse för en viss skapelseberättelse. 

Ämnen: Insikt & Strategi, Praktiska tips, Organisationsutveckling

Läs mer

Havererande säljprocesser: Din man är inte hemma, eller?

Catharina Nord, 1 april, 2016

Statistiskt sett tillhör jag den delen av mänskligheten som står för merparten av köpbesluten, åtminstone här i Norden. Först och främst i hemmet, men på senare tid allt mer i professionella sammanhang som chef och ledare på företag. Med tanke på den finansiella makt man sitter på så borde ju säljinsatser och produktutveckling vara direkt riktad till mina behov: snacka om att plocka lågt hängande frukter. Men icke. 

Ämnen: Sälj

Läs mer